Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarış kabil faktörlere bağlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının henüz faik bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yan yana sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar ivedili hâl çabucak bapnın kabil olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yönlü olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları kabilinden değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Sertifikalar: Yangın Kapısı Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara orantılı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin cepheı nöbet, yangın kapıları umumiyetle özel istila ve kapı menteşeleri kabil vesair yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı doğru itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü dizi şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı midein olabildiğince sorunlevsel şekilde görev yapmalıdır.

Yangın bapları; son had güvenilen ortamlarda test edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında kendisine mevki bulur. Doğru bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra nitelikli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında bapnın göstermiş olduğu performansa bakılarak testi fail müessesş tarafından bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Projeye en oranlı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı selim kolaylıkla açılan ve ordu grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte bir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page